(S)Topvrouw!
&samhoud
1.7b212 298.5mb

&samhoud is een world class, visiegedreven, gewoon ongewoon adviesbureau dat duurzame en meetbare waarde creëert voor medewerkers, klanten, aandeelhouders en maatschappij.
(S)Topvrouw! is een boek voor vrouwen die hun talenten (beter) willen benutten, en voor organisaties die daarvan willen profiteren.

(S)Topvrouw! beschrijft waarom het overgrote deel van de hoogopgeleide vrouwen in Nederland als stopvrouw eindigt en niet als topvrouw. Carolien Bijen, founder van &samhoud women onderzocht dit en deelt de belangrijkste conclusies. Op basis van de onderzoeksconclusies roept ze op tot feminisering van organisaties en een einde aan de verspilling van talent.

Feminisering van organisaties
‘Het is tijd voor een feminiseringslag binnen organisaties,’ stelt Carolien Bijen in (S)Topvrouw!, ook omdat de eigenschappen van vrouwelijk leiderschap onmisbaar zijn om als organisatie te overleven in de toekomst. Onderzoek laat zien dat organisaties met vrouwen in leidinggevende functies maar liefst 48 procent meer winst maken. Bovendien wordt tachtig procent van de aankoopbeslissingen door een vrouw genomen. Is het dan niet meer dan logisch om vrouwen door te laten stromen naar leidinggevende posities? ‘

Maar waar precies glijden vrouwen uit op het pad op weg naar de bestuurskamer? Volgens henzelf is parttime werken de grootste drempel voor vrouwen om door te groeien naar de top (54%), op de voet gevolgd door een organisatiecultuur die vooral gericht is op mannen (48%).

Vrouwen zijn niet ambitieus en andere mythes
In (S)Topvrouw! noemt Carolien Bijen niet alleen de succesfactoren voor doorgroei van vrouwen, ze rekent en passant ook af met een aantal mythes, zoals dat vrouwen minder ambitieus zijn dan mannen en dat de zorg voor kinderen verband houdt met hun stagnerende doorstroom.

De weg naar de top is lang, bochtig en glibberig… slechts enkelen slagen erin de top te bereiken. Hulde, waardering en respect voor deze inspirerende topvrouwen! In (S)Topvrouw! zette Carolien Bijen een aantal van hen op bijzondere wijze in de spotlights. Geportretteerd worden onder andere Marike van Lier Lels (o.a. lid RvC Maersk BV, TKH Group NV., USG People NV., KPN en Reed Elsevier), Jannet Vaessen (directeur van WOMEN Inc.), Muriel Arts (partner Global Leaders Academy en vz NIMA), Mirjam Sijmons (directie ANWB), Marion Koopman (directeur Hi bij KPN) en Ellen Faber (directievoorzitter divisie directe distributie Achmea).

Content rating: Rated 4+

Requires OS: 3.2.2

Supported Devices:
- iPad

...more ...less