Signalering Vogelnesten
Innoview
3.3 4.5mb

Applicatie:
De applicatie voorziet de gebruiker van de locatie gegevens van aanwezige nesten van weidevogels en akkervogels.

Omschrijving:
Jaarlijks lokaliseren circa 10.000 vrijwilligers ruim 130.000 nesten van weide- en akkervogels op gras- en bouwland om ze te kunnen beschermen tegen verlies door landbouwactiviteiten. De gegevens worden centraal opgeslagen in de database van Landschapsbeheer Nederland. Landbouwers en loonwerkers die nesten willen beschermen tijdens het bewerken van het land kunnen de nestlocaties op het te bewerken land met deze app opvragen uit de database. Bij het gebruik van deze applicatie wordt een waarschuwingssignaal gegeven bij het benaderen van een aanwezig nest. Hierdoor kunnen boeren en loonwerkers nesten eerder waarnemen en daarmee ook meer en beter beschermen. Arcate BV heeft deze applicatie ontwikkeld samen met Innoview BV.

Doelgroep en werking:
De applicatie is vooral bedoeld voor landbouwers en loonwerkers, maar ook vrijwilligers kunnen deze app gebruiken voor het terugvinden van nesten. Invoeren van gegevens kan niet met deze app.

Voorwaarden:
Het gebruik kent twee voorwaarden:
1. dat de adresgegevens van de gebruiker door de vrijwilligersgroep zijn ingevoerd in de database Legselgegevens van Landschapsbeheer Nederland;
2. dat de vrijwilligersgroep de gebruiker geautoriseerd heeft met gebruikersnaam en wachtwoord om te kunnen inloggen in de database;

Partners:
De applicatie is mede mogelijk gemaakt door:
- Veelzijdig Boerenland
- Landschapsbeheer Nederland
- ANLV De Lieuw
- Loonbedrijf Smit
- Arcate
- Innoview
- Ministerie van Economische Zaken
- Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Europa investeert in zijn platteland


Disclaimer:
Continu gebruik van de GPS in de achtergrond kan de accuduur drastisch verminderen. Wij adviseren om tijdens het gebruik van de applicatie in de tractor de smartphone met een oplader aan de 12V aansluiting van de tractor te koppelen.

Continued use of GPS running in the background can dramatically decrease battery life.

Content rating: Rated 4+

Requires OS: 6.0

Supported Devices:
- iPad
- iPhone
- iPod Touch

...more ...less