Quran Melayu Android FREE
Amal Makruf Apps
2.0 Varies with device
Quran Melayu Android adalah sumber terbuka percuma app islam, yang direka untuk semua umat Islam untuk meningkatkan bacaan mereka dengan mendengar audio dan kemudian dibaca oleh oleh mereka sendiri. Ia juga direka untuk bukan Islam yang ingin membaca terjemahan al-Quran. Kami telah diterjemahkan kepada 4 bahasa. Terjemahan dalam bentuk audio quran mp3 dan pembacaan. Audio memudahkan pemahaman dan boleh mendengar pada sebilang masa.

Membaca buku yang paling indah Holy Quran / Al-Quran / Qu'ran mana-mana sahaja bila-bila masa pada telefon android anda atau tablet. Android Islam app adalah untuk semua umat Islam dan orang bukan Islam (non believers). Kabaikan membaca al quran banyak dicertikan di hadith hadith soheh Radullah SAW.

Ahli matematik hebat Dr Miller berkata tentang ayat ini: "Satu daripada terkenal prinsip saintifik prinsip mencari kesilapan atau mencari kesilapan dalam teori sehingga ia terbukti benar (Ujian Pemalsuan). Apa yang menakjubkan ialah Al-Quran meminta Orang Islam dan bukan Islam untuk cuba mencari kesalahan dalam buku ini dan ia memberitahu mereka bahawa mereka tidak akan dapat mencari mana-mana kesilapan ". Beliau juga berkata tentang ini ayat: "Tidak ada penulis di dunia mempunyai keberanian untuk menulis buku dan mengatakan bahawa tiada kesilapan, tetapi al-Quran, sebaliknya, memberitahu anda bahawa ia tidak mempunyai kesalahan dan meminta anda untuk cuba mencari satu dan anda tidak akan mencari dimana-mana. "

Ayat al quran pertama kali diturunkan kepada Rasulullah saw melalui malaikat Jibrail iaitu : “Bacalah dengan menyebut nama Rabb-mu yang telah menciptakan. Dia telah menciptakan manusia dari segumpal darah. Bacalah, dan Rabb-mu lebih Pemurah. Yang mengajarkan manusia dengan perantaraan kalam. Dia mengajarkan kepada manusia apa yang tidak diketahuinya.” (al-‘Alaq: 1-5)

Quran Melayu Android mempunyai 3 komponen iaitu seperti berikut: -

# Membaca quran ayat-ayat kamu sendiri pada kelajuan anda sendiri. Anda boleh membaca menggunakan 3 kaedah yang dibawa oleh Quran Melayu Android iaitu:

1) Membaca satu muka surat satu hari.
2) Membaca mengikut 114 surah surah Quran karim termasuk surah yasin (yasin suresi).
3) Membaca mengikut 30 Juzuk qoran.

# Mendengar ayat-ayat quran melalui al quran mp3 audio. Ia mempunyai dua ciri - hanya satu pusingan dan satu lagi tidak berhenti.

# mendengar maksud ayat-ayat Al Quran dengan empat bahasa bagi memudahkan lagi pemahaman.seperti berikut:
1) Bahasa Melayu,
2) Bahasa Inggeris,
3) Bahasa Cina
4) Bahasa Hindu.

# Membaca dan memahami terjemahan pada dalam masa sendiri.

# Membaca Al-Quran bahasa melayu yang lengkap secara percuma.

# Main, Berhenti, Main semula dengan satu sentuhan main balik bar navigasi yang mudah untuk audio mp3 quran.

# Mudah melompat ke mana-mana ayat dalam mana-mana Surah Al-Quran.

# Cara terbaik dan paling mudah untuk melayari Al-Quran bahasa melayu yang suci.

# Memaparkan teks Kudus dengan Othmanic font (Othmani).

# koran ini di design khas for android.

# bacalah al - quran untuk memahami kewujudan Allah.

# mendengar audio mp3 secara quran online.

Kami telah bahagikan setiap surah-surah untuk membuat ia lebih mudah bagianda untuk mendengar atau membaca kembali kemudian.

Untuk memainkan audio Quran Melayu Android, perlu "online", Walau bagaimanapun membaca ayat-ayat dan terjemahan adalah tidak memerlukan sambungan online.

Quran app ini sesuai di muat turun for android.

Satu Al-Quran dibawa dengan hanya satu app yang ringkas dan mudah mengunnakan teknik "cloud". Anda hanya perlu download bahan pembacaan mana yang ingin anda baca dan delete mana yang tidak diperlukan walaupun tiada online service.

Adalah amat digalakkan membaca dan mendengar al quran dengan lebih keran di bulan ramadan.

Kami akan mengemaskini Quran Melayu Android dari semasa ke semasa. Sila memberi fikiran anda kepada bidang yang diperlukan penambahbaikan.

Muat turun sekarang Quran Melayu Android sementara masih percuma.

Content rating: Everyone

Requires OS: 4.0.3 and up

...more ...less