Шестоднев
Books Forge
1.2.1 6.5mb

Books Forge дава възможност на читателите да свалят безплатно приложения с безплатна литература от поредицата "Българска класика". Целта е да се улесни достъпа на учениците до учебна литература и възможността да се четат произведенията във всеки удобен момент. Може да разгледате останалите книги в нашия Google Play профил.

За да ползвате приложението не е необходимо да сваляте допълнителен четец. Всяко произведение е самостоятелна апликация. Вие преценявате кое от тях да оставите на телефона си или кое да изтриете. Целим да дадем възможността на хората да разполагат с библиотека от любимите си български произведения.

Books Forge запаметява до коя страница сте стигнали, можете да споделите любим цитат, има възможност за избор между дневен и нощен режим и сила на подцветката, шрифт и големина и можете да преминавате от една глава в друга по избор от съдържанието.

Йоан Екзарх е средновековен български писател и преводач, един от най-важните представители на Преславската книжовна школа от края на 9 и началото на 10 век. Сведенията за живота на Йоан Екзарх са оскъдни. Кижовното му наследство предполага отлично познаване на гръцкия език, затова обикновено се смята, че е получил образованието си във византийската столица Константинопол. Според някои учени неговото прозвище „екзарх" означава, че е бил архиепископ на Българската църква. Според други това не е епископско звание. Правени са опити Йоан Екзарх да бъде отъждествен с Черноризец Храбър или със св. Иван Рилски.

Content rating: Everyone

Requires OS: 4.0.3 and up

...more ...less