Bulugh al-Maram Buku Melayu
As-Sirat Zoxcell's Islamic Apps
2.6 Varies with device
Lengkap Bulughul Maram buku Hadis Terjemahan dalam Bahasa Malaysia pada telefon Android anda. Dengan dibina dalam ciri-ciri penyesuaian teks. Pengguna boleh menghantar atau berkongsi apa-apa hadis atau sebahagian daripada mana-mana hadis di Malaysia kepada rakan-rakan / beliau melalui banyak laman web sosial seperti Facebook dan Twitter.

Kajian Bulughul Maram hadith buku Penterjemahan dalam Bahasa Malaysia PADA peranti Android You. DENGAN ciri - ciri penyesuaian TEKS. You Boleh menghantar / berkongsi hadith APA- APA Penyengat kawan- Kawan You Melalui Laman Web Sosial terindah Facebook dan Twitter. DENGAN penanda buku dan goto PIlihan.

Ini Tempah Islam Hadis adalah bagi umat Islam dalam Bahasa Melayu dengan susun atur yang ringkas tetapi bergaya. Ciri-ciri berguna yang dibina untuk menyediakan kemudahan maksimum penggunaan aplikasi ini.

Ciri-ciri Utama App ini Adakah:
> Lengkap Bulughu Maram Buku Data.
> Antara muka mesra bergaya tetapi pengguna direka.
> Pengguna boleh memilih mana-mana Hadith untuk membuka oleh beberapa sentuhan.
> Saiz teks dan ciri-ciri penyesuaian warna dibina.
> Bolehkah menyimpan senarai Hadis kegemaran oleh ciri penanda.
> Boleh menghantar atau berkongsi mana-mana bahagian teks mana-mana Hadis kepada rakan-rakan anda.
> Pengguna boleh melaraskan saiz teks dengan zoom secubit (Isyarat Jari).
> Bolehkah flip muka surat oleh sentuhan.
> Bolehkah membersihkan penanda buku disimpan atau memadam mana-mana satu.
> Bolehkah memaparkan halaman seterusnya atau sebelumnya dengan butang pada skrin.
> Pergi Untuk (Jump To, Bermula Dari) ciri ditambah untuk mengemudi dengan mudah di mana-mana halaman Hadis dibuka.

Detail Buku:
Bulugh al-Maram min Adillat al-Ahkam, terjemahan: Pencapaian Objektif Menurut Bukti-bukti Ordinan oleh al-Hafiz ibn Hajar al-Asqalani (1372 - 1448) adalah koleksi hadith yang berkaitan khusus Perundangan Islam daripada' Shafi i mazhab. Genre ini disebut dalam bahasa Arab sebagai hadis al-Ahkam.

Bulugh al-Maram mengandungi sebanyak 1358 hadis. Pada akhir setiap hadith diriwayatkan dalam Bulugh al-Maram, al-Hafiz ibn Hajar menyebut yang mengumpul hadith asalnya. Bulugh al-Maram termasuk hadith yang diambil daripada pelbagai sumber utama hadith di dalamnya termasuk, Sahih al-Bukhari, Sahih Muslim, Sunan Abu Dawud, Jami at-Tirmidzi, Sunan al-Nasa'i, Sunan ibn Majah, dan Musnad Ahmad ibn Hanbal dan banyak lagi.

Bulugh al-Maram memegang perbezaan yang unik kerana semua hadith yang disusun dalam buku ini telah menjadi asas bagi Shafi'i hukum perundangan Islam. Selain menyebut asal-usul setiap hadith Bulugh al-Maram, ibn Hajar juga termasuk perbandingan antara versi hadith yang datang dari sumber yang berbeza. Kerana kualiti yang unik, ia masih kekal koleksi digunakan secara meluas hadith tanpa mengira sekolah pemikiran.

Check out our other apps like Al Quran Karim, Sahih Bukhari, Muslim, Prayer Times, Surah Rahman, Hadith Books, Surah Yaseen, Malay Dictionary, Video Player, Car Racing Etc. Thanks

Like us on Facebook: https://www.facebook.com/islamiapps
Powered By: Zoxcell

Content rating: Everyone

Requires OS: 2.3 and up

...more ...less