PCS Ziekten en Plagen
Proefcentrum voor Sierteelt (PCS)
1.0.0 10.0mb

Boomtelers en groenvoorzieners hebben met deze app een veldgids over ziekten en plagen op bomen en sierplanten in open lucht op zak. Met de ‘PCS Ziekten en Plagen’ app:

1. zoek en herken je zelf de waargenomen ziekte of plaag op de plant
Je hebt duidelijke foto’s en beknopte info over plaagstadia en schadebeelden steeds bij de hand. Via een 100-tal in de app opgenomen schadeverwekkers (insecten, mijten, schimmels, bacteriën, aaltjes en virussen) op een 150-tal bomen, sierheesters en vaste planten zoek je nu zelf ter plaatse de waargenomen parasiet op. Dankzij de ‘PCS Ziekten en Plagen’ app kan je als professional snel en eenvoudig de parasiet herkennen en een diagnose stellen.

2. ontvang je met je W&W-login een melding als een Waarschuwingsbericht voor een parasiet verzonden is
Het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem van het PCS verstuurt Waarschuwingsberichten op het moment dat een parasiet aanwezig is. Na het inloggen ontvang je via de smartphone een melding wanneer een Waarschuwingsbericht verzonden is. Zo ben je op cruciale momenten steeds op je hoede voor parasieten. Voor elke geselecteerde favoriete waardplant ontvang je een extra melding bij de verzending van een Waarschuwingsbericht speciaal voor deze plant. Nuttig voor kwekers met specifiek assortiment of tuinaannemers die bepaalde planten extra in het oog willen houden.

3. meld je zelf waargenomen ziekten & plagen en bouw je met je W&W-login een historiek op die je kan herbekijken
Je meldt jouw waargenomen parasiet samen met de waardplant, het tijdstip, de locatie en eventueel een foto van de waarneming. Zo help je het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem van het PCS gegevens te verzamelen waardoor de service verhoogt. Met je W&W-login biedt de meldfunctie ook voor je bedrijf een meerwaarde: je kan jouw lijst van gemelde schadelijke organismen samen met eigen nota’s achteraf raadplegen. Zo weet je op welke locatie je voor een ziekte of plaag in de toekomst extra waakzaam dient te zijn en kan je de toegepaste gewasbescherming evalueren en optimaliseren.

Deze app maakt deel uit van de dienstverlening van het Waarnemings- & Waarschuwingssysteem voor ziekten en plagen in boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen van het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS). Een gewaarschuwd boomteler, tuinaannemer of groendienst is er met expertise van deze dienst twee waard. Wens je een login of een overzicht van deze dienstverlening? Ga naar http://www.pcsierteelt.be/waarschuwingssysteem of waarschuwingen@pcsierteelt.be.

Het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) is het onafhankelijk kenniscentrum voor sierteelt & groen in Vlaanderen. Onderzoek, voorlichting en dienstverlening focussen zich op vragen en problemen uit de sierteelt- & groensector en zijn sterk gericht op stimuleren van innovatie bij de teler & groenvoorziener. Meer info vind je op http://www.pcsierteelt.be.

We trachten in de app zo uitgebreid mogelijk ziekten en plagen op sierplanten in open lucht op te lijsten, maar toch zijn niet alle plantensoorten en parasieten hier opgenomen. We garanderen niet dat je uitsluitend met deze app steeds een diagnose kan stellen. Soms is staalname of advies van een deskundige nodig. Het PCS kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie en mogelijke gevolgen daarvan. Neem bij twijfel over een schadebeeld steeds contact op met waarschuwingen@pcsierteelt.be.


Deze app is geschikt voor Android smartphones met een minimale resolutie van 480 x 854 en werkt het best vanaf Android 4.0.

Auteur: Waarnemings- & Waarschuwingssysteem, Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) | Ontwikkeld door nazka mapps.

Content rating: UnratedWarning – content has not yet been rated. Unrated apps may potentially contain content appropriate for mature audiences only.

Requires OS: 2.2 and up

...more ...less