eTipboek Piano en vleugel
The Tipbook Company
1.1 8.3mb

De must-have app voor pianisten: gratis 50 pagina’s van het gloednieuwe eTipboek Piano (236 pagina’s), direct toegang tot de betaalde versie en informatieve rich-media brochures. Voor tablets en smartphones!

Goed en volledig
eTipboek Piano vertelt je alles over je instrument. Van aanschaf tot onderhoud, van stemmen en reguleren tot intoneren en verhuizen, met een glasheldere uitleg van begrippen als diepgang en opgewicht, spatiëring en omgehaalde besnaringen. Dat extra inzicht maakt je niet alleen tot een volwaardig gesprekspartner als je op zoek bent naar een nieuw of gebruikt instrument, maar het geeft ook meer inzicht in de piano die je nu bespeelt – en daar kun je alleen maar nog beter door gaan spelen.
De 14 hoofdstukken van het boek bieden toegang tot de gebundelde kennis en ervaring van meer dan vijfentwintig pianisten, pianotechnici, docenten en andere deskundigen. In glasheldere taal, zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Zelfs profs zijn er blij mee. ‘Breng zo’n ingewikkeld instrument maar eens zo duidelijk in kaart. Geweldig!’ zei Louis van Dijk al.

Tipcodes en akkoorden
Een overzicht van websites, tijdschriften en boeken, een woordenlijst en een uitgebreide index maken het boek af – en met de interactieve Tipcodes kun je zelfs horen waar je over leest.

In print en digitaal
eTipboek Piano is de digitale versie van het gedrukte boek, dat in zeven talen te koop is. Belangrijkste verschillen? Het digitale boek is altijd actueel, vrijwel alle zwartwit-illustraties zijn vervangen door informatieve kleurenfoto’s, de Tipcodes zijn direct vanuit het boek af te spelen, je krijgt er informatieve rich-media brochures bij, en je bespaart ook nog een flinke handvol euro’s.

Testimonials
Onmisbaar voor serieuze pianoliefhebbers! (Ronald Brautigam)

Breng zo’n ingewikkeld instrument maar eens zo duidelijk in kaart. Geweldig – en ik weet voor de rest van m’n leven dat een piano bakstukken heeft… (Louis van Dijk)

Zeer informatief, met veel gevoel voor de praktijk. Onmisbaar voor beginners, pianotijgers en klavierleeuwen. (Michiel Borstlap)


De pers over Tipboek Piano
Een welgemeend compliment waard! Biedt in eerste instantie basiskennis maar gaat in veel opzichten ook een heel stuk verder, zodat ook gevorderde muzikanten er hun voordeel mee kunnen doen. (Pianowereld)

Toegankelijk en overzichtelijk. Onmisbaar naslagwerk voor iedereen die de aanschaf van een nieuwe of tweedehands piano overweegt. (NRC Handelsblad)

An excellent and convenient reference tool. It is valuable to be presented with a range of differing opinions on so many aspects. A worthwhile addition to any pianist’s library. (Australian Music Teacher Magazine)

A comprehensive and superbly organized effort; comfortable to handle, visually attractive, and eminently readable. (Pianoeducation.org)
Technical information presented in commendably easy to understand language; Totally recommended; amazingly comprehensive. (Jazz Journal)

Onderwerpen
In Tipboek Piano lees je onder meer over pianolessen, piano spelen, klavieren, de werking van het mechaniek, het belang van de grootte van de zangbodem, het verschil tussen kleine en grote piano’s, pianopedalen, het sostenutopedaal of Bach-pedaal, oefendempers, piano kopen, piano leasen en piano huren, huurkoop, de NPMB, politoeren, houtsoorten, soft-fall en soft-close klavierkleppen, ivoor versus kunststof, ivoplast en ivorite, de mensuur, pianobesnaringen, drukstangen en agrafen, het aliquotsysteem van Blüthner, de duplex scale van Steinway, de extra toetsen van Bösendorfer en de langste vleugel van Fazioli, Dampp-Chasers, digitale piano’s, elektrische piano’s en automatische piano’s, Silent piano’s en hybride piano’s, multimbraliteit en polyfonie, pianobanken en hygrometers, de evenredige stemming of gelijkzwevende temperatuur (eindelijk helder uitgelegd!), de geschiedenis en de familie van de piano, en nog veel meer.

Content rating: Everyone

Requires OS: 2.2 and up

...more ...less