eTipboek Saxofoon
The Tipbook Company
1.1 8.8mb

Dé app voor saxofonisten: een gratis 50+ pagina’s dikke preview van het gloednieuwe eTipboek Saxofoon, direct toegang tot de 230 pagina’s tellende betaalde versie, en informatieve rich-media brochures. Voor tablets en smartphones!

ALLES OVER JE INSTRUMENT
Wat is het verschil tussen een saxofoon van 500 en eentje van 5.000 euro? Met Tipboek Saxofoon in je hand kun je dat horen, voelen en zien. Geschreven in samenwerking met saxofonisten, reparateurs, docenten en andere deskundigen, in glasheldere taal, voor beginners en profs.

VAN PLAKKERS TOT BINDERS
Het boek vertelt je alles wat je moet weten om de beste sax voor jouw budget, stijl en smaak te kopen, en alles eruit te halen wat erin zit. Extra kleppen, polsters, materiaalkeuze; alles komt aan bod, en dat geldt ook voor rieten (types, selectie, rietbewerking), mondstukken en halzen. Zelfs het klinkende effect van rietbinders wordt niet vergeten. En met de direct vanuit de app af te spelen Tipcodes kun je zelfs horen wat je leest!

GREPENTABELLEN EN MEER...
Verder biedt het boek informatie over stemmen en onderhoud, over de geschiedenis, de familie, de productie en de makers van je instrument, en dertig pagina’s met grepentabellen, samengesteld door saxofoongoeroe Leo van Oostrom.

IN PRINT EN DIGITAAL
eTipboek Saxofoon is de digitale versie van het gedrukte boek, dat in zeven talen te koop is. Belangrijkste verschillen? In het vernieuwde digitale boek zijn de meeste illustraties vervangen door informatieve kleurenfoto’s, de Tipcodes zijn direct vanuit de app af te spelen, je krijgt er informatieve rich-media brochures bij, en je bespaart ook nog een handvol euro’s.

WAT ZEGGEN DE PROFS?
• Handig, doordacht, makkelijk leesbaar en heel compleet. (Hans Dulfer)
• Normaal wil m’n vader nog wel eens wat overdrijven, maar over dit Tipboek heeft hij helemaal gelijk. (Candy Dulfer)
• Dit boek hoort in elke saxkoffer thuis: praktisch, informatief en overzichtelijk. (Leo van Oostrom)

WAT ZEGGEN DE LEZERS?
• ... duidelijk antwoord op alle vragen...
• Zeer duidelijk omschreven en simpel te begrijpen; ook gevorderden kunnen er nog nuttige dingen uit halen.
• .... duidelijke uitleg en tips die mijn leraar niet geeft. Tipboek is Top!

WAT ZEGT DE PERS?
• Zinvolle aanvulling op het saxofoononderwijs. Eindelijk: de gebruiksaanwijzing bij mijn instrument! (LVSD-Bulletin)
• Een aanrader, zowel voor beginners als voor profs! (Music Maker)
• Good, sound, well-written advice that is free of equipment or stylistic politics. Recommended for saxophone teachers and students, regardless of level. (The Saxophone Journal)
• Excellent for either quick reference, trouble-shooting or top-up information for the most hardened saxophone devotee. (Winds)
• A really delightful surprise. (Sax on the Web)


ONDERWERPEN
In Tipboek Saxofoon lees je onder meer over sopraansaxofoons, altsaxofoons, tenorsaxofoons en baritonsaxofoons, het mechaniek of de applicatuur van de sax, kleppen, naaldveren, de octaafklep, pearl keys en pinkplateaus, zijkleppen en trillerkleppen, Jean Marie Londeix, de quick F of de front F, toptones, transponerende instrumenten, Bes-instrumenten, Es-instrumenten, saxofoon leren spelen, Adolphe Sax, polsters en resonansplaatjes, rolled toneholes, rieten, rietbinders en ligaturen, rib construction, ribbed construction, de Gis-automaat en de articulated G-sharp, palm key risers en spatula keys, thumb savers, kangoeroeleer, de Selmer Mark VI en andere vintage saxofoons, ebonieten (hardrubber) en metalen mondstukken, tipopeningen en kamergroottes, tip en side rails, baffles, baanlengtes en facings, zware en lichte mondstukken, French files cuts en Amerikaanse rieten, carborundumsteentjes, reed rush, schuurbies of Dutch rush en rietknippers, klevende polsters, de Sax-o-phone, de C-melody en de saxello, de EWI en andere windcontrollers, midi, Arundo Donax en nog veel meer.

Content rating: Everyone

Requires OS: 2.3 and up

...more ...less