Szociális Munka Világnapja
LudentisGames
1.0 1.4mb

Idén is megrendezésre kerül a különféle szociális képzésben résztvevő fővárosi és vidéki egyetemi hallgatók által szervezett Szociális Munka Világnapja! A budapesti eseményre – melynek szervezésében négy egyetem hallgatói (ELTE, OR-ZSE, Wesley János Lelkészképző Főiskola, Pázmány Péter Katolikus Egyetem) vesznek rész – 2015. március 17-én 14 órás kezdettel szeretettel várnak minden érdeklődőt a Fogas Házban. (Budapest VII. Akácfa utca 51.)

A Világnap a Szociális Munkások Nemzetközi Egyesületének (IFSW) javaslatára minden évben egy adott témát jár körül, idén ez minden ember méltóságának és értékének védelme lesz. Erre épül a szakmai program, melynek célja, hogy bemutassa a szociális szakma különböző szeleteit. A szervezők az eseményre többek között rendhagyó kerekasztalokkal készülnek például a migráció, az ártalomcsökkentés és szerhasználat, a nők elleni erőszak, a gyermekvédelem, közösségfejlesztés, illetve az oktatás témakörében.

A szakmai programokon túl rengeteg érdekes és interaktív programmal várjuk az ide érkezőket. A résztvevők például tablókon keresztül megismerhetik a szociális munka történetét, majd frissen szerzett ismereteiket különféle meglepetéseket ígérő feladatokban tesztelhetik. A kicsiknek gyermeksarokkal készülünk, ahol az érdeklődő szülők betekintést nyerhetnek a Biztos Kezdet Gyerekházak működésébe is. A vendégek kipróbálhatják a lakhatási szegénységet bemutató társasjátékot, az Útkeresőt, illetve megtekinthetik a Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak Egysége és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös színházi produkcióját is, mely a Szociopoly játékon alapul.

Mivel az eseményt a nem budapesti szociális képzésben résztvevő hallgatók is megrendezik saját városukban, így a velük való együttműködés, valamint az egyetemek közötti kapcsolat szorosabbra fűzésének érdekében közös flashmobbal is készülünk.

Content rating: UnratedWarning – content has not yet been rated. Unrated apps may potentially contain content appropriate for mature audiences only.

Requires OS: 2.1 and up

...more ...less