LEF Rollespil
Trollhouse Development
0.1.2 2.0mb

LEFnet applikationen giver adgang til de nyeste regler for det danske rollespil Levende Eventyr & Fantasi.

Levende Eventyr og Fantasi (LEF) er en blanding af interaktiv historiefortælling og terningespil ved bordet. Spillet kræver én mester og mindst én spiller, men to til fire spillere er bedst. Mesterens opgave er at fortælle en historie, spilleren deltager som en KARAKTER i historien og bestemmer hvad KARAKTEREN gør og siger. På den måde kan spilleren handle og reagere på det, som sker i historien og deltage væsentligt i historiefortællingen.

Karnum er den fjerde udgave af LEF og er reglerne for den nyeste tidsperiode i Valhel. Den første udgave er fra 1989, der kun udkom i tyve eksemplarer af eget tryk. Den version hed Levende Eventyr & Fantasi og omhandlede Valhel i årene 500-700. Anden version fra 1999 hed Nemaranon og blev brugt til at spille i årene 700-1000. Tredie version er fra 2003, den hed De Samlede Værker og handlede om Valhel i årene 1000-1200. Karnum er dermed fjerde version og fremstiller Valhel fra 1200 og frem. Udover at fejl og nye ideer ofte er årsagen til en ny version af reglerne, har det for LEF også været en væsentlig faktor, at Valhel har udviklet sig. De regler, der skal fungere i en simpel middelalderverden, kan ikke overføres til en mere teknologisk verden. Mange evner mister deres værdi, der skal tages hensyn til nye opfindelser og den almindelige dannelse. Historisk set, har der været spillet i Valhel i 700 år, det er blevet til en del historier. Alle KARAKTERER samt de historier der henvises til i denne bog, er spillet af rigtige spillere.

Valhel er navnet på den verden LEF spilles i. Det er en gammel verden, der begyndte i 1980 som en eventyrverden, hovedsageligt inspireret af Ursula K. LeGuins Troldmanden fra Jordhavet, Otried Preusslers Krabat og J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre. Dengang var Valhel en beskidt, lavfantastisk middelalderverden med elementer af overtro, mytologi og eventyr. Valhel bestod af konger og fyrster, præster og bønder, hekse og troldmænd, tjenere og slaver. I kraft af spillernes medvirken til historiens udvikling, har de mange års spil forandret Valhel fra en fortryllende middelalder til en magisk og mangfoldig verden, hvor damp, salte og gas er de vigtigste energikilder til de biomekaniske storbyer. Fortidens magii og heksekunst er med dødstraf forbudt, men dyrkes og drives stadig i det skjulte. Der har været spillet i Valhel siden 1986 og spillerne har med tiden skabt en meget detaljeret historie, der kan læses separat i Sagaernes bog og Historiebøgerne.

Content rating: Everyone

Requires OS: 3.0 and up

...more ...less