Buletin Pendaftar UMS
ums
1.0 Varies with device
Buletin Jabatan Pendaftar mula diterbitkan untuk edisinya yang pertama pada tahun 2008 yang mana telah menjadi titik pemula kepada penghasilan Buletin Jabatan Pendaftar sehinggalah ke hari ini. Buletin ini memberi maklumat serta info terkini tentang aktiviti- aktiviti yang akan dan telah dilaksanakan dan diabadikan untuk rujukan bacaan serta kenangan buat pembacanya.

Cetakan pertama sebanyak 500 naskah telah diagihkan kepada seluruh IPTA di Malaysia dan JSPIU di UMS. Dan pada bulan Jun 2014, Buletin Jabatan Pendaftar telah melalui transformasi apabila ianya telah dinaiktaraf menjadi E-Buletin Jabatan Pendaftar di dalam Portal Rasmi Jabatan. Penghasilan E-Buletin Jabatan Pendaftar ini adalah sebagai menyokong usaha Universiti dalam menerapkan budaya Eco Campus di kalangan warga UMS.

Pada tahun 2015, Jabatan Pendaftar sekali lagi telah membuat transformasi selaras dengan perkembangan teknologi komputer apabila E-Buletin Jabatan Pendaftar dijadikan Mobile Apps bagi memudahkan capaian dari telefon pintar dan boleh dimuatturun dari Google Play.

Content rating: Everyone

Requires OS: 2.3.3 and up

...more ...less